Mijn naam is Amelie Ramekers,ben in 1954  geboren in Heerlen waar ik nog steeds woon.

Ondanks alle drukte en zorgen van een groot gezin wist mijn Vader toch tijd te vinden om te schilderen en ooit kreeg ik van hem ook een plankje en wat verf.Sindsdien lopen penseel en potlood als een rode draad door mijn leven.

En net als mijn Vader vind ik altijd wel de tijd om te tekenen of te schilderen ondanks de drukte en het gerommel van drie kinderen en inmiddels ZES kleinkinderen.

Een kale muur, een leeg vel papier of doek; dat vormt een uitdaging. De eerste lessen in tekenen en schilderen kreeg ik van mijn vader, daarna volgden diverse cursussen om na een poos neer te strijken bij de kunstschilder Jo van den Brand, bij wie ik het fijnschilderen geleerd heb.

In die periode heb ik aan diverse (groeps) exposities deelgenomen o.a.Kasteel Hoensbroek-Kasteeltuinen Arcen- Stadsschouwburg Heerlen-Voerendaal en Valkenburg- Demonstratie op de woonboulevard in Heerlen.

Na verloop was het toch tijd voor de volgende stap:

In JUNI 2007 heb ik met goed gevolg de opleiding aan de kunstacademie in Maasmechelen(Belgie) beeindigd. Daar had ik te maken met diverse docenten en uiteraard ook met hun eigen opvattingen over het begrip kunst. Ook is mijn kennis over de vele materialen en hun mogelijkheden een stuk groter geworden De lessen kunstgeschiedenis (en discussies) vormden een boeiend onderdeel.

Speciale voorkeur voor een materiaal heb ik niet, het heeft allemaal zijn eigen charme, zoals de afbeeldingen laten zien, ik zou zeggen neem een kijkje Wil je reageren ? Klik dan op het envelopje rechtsonder